Toepassingen te over

Composietmateriaal vindt zijn toepassing in vele sectoren. Bekende toepassingsvoordelen zoals gewichtsreductie en duurzaamheid, is te vinden in de transportsector. Denk maar aan autobumpers, dakspoilers, vliegtuigvleugels of bijvoorbeeld kogelvrije panelen.

 

Ook in de maritieme omgeving heeft het materiaal zich een plaats veroverd: (transport)schepen en jachten schieten dankzij composieten soepel door het water.

 

In de bouw bewijst composiet zichzelf door de gunstige materiaaleigenschappen (hoge stijfheid gecombineerd met hoge treksterktes): dakkapellen, kunstwerken en zelfs (kleine) bruggen worden er uit gemaakt.

 

In de elektronica-industrie wordt het materiaal toegepast dankzij zijn isolerende eigenschappen en de chemische industrie maakt dankbaar gebruik van de chemisch resistente eigenschappen in bijvoorbeeld buizen/leidingen en kleppen.

 

Kortom, iedere sector die een afweging maakt tussen gewicht, materiaaleigenschappen en duurzaamheid, komt dikwijls uit op kunststof composieten. Hier vindt u een aantal concrete toepassingen van kunststof composieten.

 

Download de VKCN factsheets over composieten.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.